Gotowanie to jedno z najprzyjemniejszych form spędzania wolnego czasu, jednakże wielu dorosłych woli oglądać programy typu Masterchef, niż samemu gotować. Co więcej, jednym z obowiązków rodzica powinno być umiejętność przygotowania dobrego posiłku dla swoich dzieci. Jeżeli masz problemy z gotowaniem i chciałbyś nauczyć się jak odpowiednio przyrządzać podstawowe posiłki dla siebie i rodziny, nie zwlekaj zatem, ponieważ ten kurs ma na celu zrobienie z Ciebie amatorskiego kucharza.

Dla kogo jest nasze szkolenie?

Nasz kurs jest głównie dla osób dorosłych, które nie potrafią, a chciałyby nauczyć się gotować. Jednakże, osoby umiejące gotować, które chciałyby nabyć dodatkowych umiejętności także są mile widziane.

Korzyści dla uczestników:

Jedna z najbardziej przydatnych umiejętności w życiu jest gotowanie. Po naszym kursie będziesz w stanie przygotować obiad samemu dla całej rodziny. Co więcej, uczestnicy naszego szkolenia będą mieli ciągły kontakt z różnymi składnikami i przyprawami, przez co osoby, które posiadają już jakieś doświadczenie z gotowaniem znajdą nowe sposoby na przyrządzanie różnorakich potraw. Na zakończenie kursu każdy z kursantów otrzyma dyplom świadczący o przejściu szkolenia. Ważną korzyścią będzie też to, że wykłady zostaną przeprowadzone przez doświadczonych kucharzy, którzy z chęcią udzielą kilku rad, oraz podzielą się swoimi najlepszymi przepisami z kursantami.

Program ramowy:

– wprowadzenie – jakie potrawy są najpopularniejsze w Polsce,

– śniadanie – najważniejszy posiłek dnia, czyli od jakich dań zacząć dzień

– obiad jako kluczowy posiłek dnia,

– planowanie obiadu – w jakiej kolejności przygotowywać potrawy,

– odpowiednie dobieranie składników,

– podwieczorek – umiejętne przygotowanie lekkich deserów i ciast,

– degustacja zrobionych przez siebie wybranych dań,

– wręczenie dyplomów szkoleniowcom,

– konsultacja z prowadzącymi.

Metody prowadzenia szkolenia:

Szkolenie w całości zostanie przeprowadzone w odpowiednio przygotowanej kuchni. Teoria będzie wyświetlana na ekranie w formie multimedialnej.  Każdemu z kursantów zostanie przydzielone nie wielkie stoisko, na którym będzie pracował. Potrawy i tutorial do ich przygotowania na początku zostanie zaprezentowany przez wykładowców, po czym szkoleniowcy postarają się ugotować to samo danie. Na zakończenie kursu, każdy z uczestników otrzyma dyplom, świadczący o przejściu szkolenia.