W dobie pośpiechu i fast foodoów ciężko jest zadbać o prawidłowe odżywanie się, co może przyczynić się w do pogorszenia stanu zdrowia i złemu samopoczuciu. Otyłość to jedna z konsekwencji złego jadłospisu, grozi ona powikłaniami związanymi z krążeniem i niewydolnością oddechową. Narasta więc pytanie, jak poradzić sobie z nad wagą i jak temu zaradzić? Nasze szkolenie ma na celu nie tylko odpowiedzieć na to pytanie, ale również wypromowanie zdrowego odżywiania się w życiu codziennym.

Dla kogo jest nasze szkolenie?

Osoby, które dbają o zdrowie i są zainteresowane tematem zdrowego odżywania się są mile widziane. Szkole będzie pomocne także dla osób otyłych, które poszukują drogi do zrzucenia zbędnych kilogramów.

Korzyści dla uczestników:

Główną korzyścią dla osób otyłych będzie możliwość zrzucenia wagi – co przyczynia się do poprawy samopoczucia i zdrowia. Uczestnicy, którzy nie będą otyli, po odbyciu szkolenia znacznie nabędą wiedzę, która pomoże im w utrzymaniu zdrowego stylu życia. Co więcej, odbycie szkolenia przyczyni się także do zmniejszenia ryzyka na zachorowanie i otyłość. Szkoleniowcy po zakończeniu kursu będą w stanie promować zasady zdrowego odżywiania się na własną rękę, przez co można pomóc nie tylko sobie, ale również innym.

Program ramowy:

– fast foody – dlaczego szkodzą naszemu zdrowiu,

– potrzeby żywieniowe człowieka w różnym wieku,

– które z pokarmów posiada największą ilość niezbędnych substancji dla człowieka,

– otyłość jako choroba i sposoby poradzenia sobie z nią,

– planowanie jadłospisu – zasady i uwagi,

– etykiety na produktach – na co warto zwracać uwagę oraz jak je czytać,

– jak namówić innych do prawidłowego odżywiania się – klucz do motywacji siebie i innych.

Metody prowadzenia szkolenia:

Szkolenie zostanie prowadzone na sali wykładowej przez dietetyka. Zajęcia będą prowadzone za pomocą specjalnie przygotowanych prezentacji multimedialnych. Podczas kursu, uczestnikom zostaną zaprezentowane wszystkie kluczowe produkty w odżywianiu się, każdy z nich zostanie dokładnie opisany i omówiony. Uczestnicy będą mieli szanse skosztowania opisywanego jedzenia, przez co na własnej skórze sprawdzą, że zdrowe odżywania się nie wyklucza dobrego jadłospisu. Po zakończeniu szkolenia kursanci zostaną zachęceni do dalszego promowania zdrowego odżywania się.